Elevpresentationer

Här kan ni läsa korta presentationer av sidans bloggare, för att läsa bloggarens inlägg klickar du på namnet.

Emma

Hej! Mitt namn är Emma och jag är en tjej på snart 18 år som bor nere i Malmö. Jag går min sista termin på natur-natur på korr och kommer att ta studenten i sommar! Jag valde att studera på korr då jag inte trivdes på min gymnasieskola och jag kände att det skulle passa mig väldigt bra i och med det studiesätt korr arbetar med att byta hit, vilket jag är väldigt glad och tacksam över. På min fritid spenderar jag mycket tid i stallet såväl som med min hund. Jag gillar även att träna och resa. Min plan efter korr är att studera vidare till civilingenjör i väg- och vatten på LTH. Det är jag som skrivit de senaste 20+ (?) inläggen här på bloggen :).

Naya M

Hej! Jag heter Naya och är 17 år snart 18 :).Jag kommer från Syrien har bort här i 10 år.Jag är en ny elev här på korr har börjat förra veckan och går på samhällvprogrammet/beteendevetenskap.Jag valde korr på grund av att jag blev sjuk och jag gick i en annan gymnasiet i sandviken och när jag blev frisk så ville jag inte gå tillbaka till den.Dessutom så kan man här på korr förkorta åren.Jag gillar musik speciellt så gillar jag korean pop.Jag brukar också lyssna på 1D och på arabiska musik men mest på korean pop.Jag vill studera vidare som psykolog.Hoppas att åren på korr kommer att gå bra :).
Hanna O

Hej! Jag heter Hanna och är 19 år. Jag pluggar mitt tredje år på Korr och går samhälle. Jag valde att plugga på korr då min pappa flyttade till Chicago i USA, vilket gjorde det möjligt för mig att kunna pendla mellan USA och Sverige. Det har resulterat i en hel del metorssamtal, lektioner och muntor på konstiga platser. För mig var det nödvändigt att inte vara bunden till en fysisk plats utan att kunna resa med några dagars varsel. Korr ger mig en möjlighet att själv lägga upp min planering och göra allt i min egen takt. Jag måste säga att det är underbart att slippa genomgångar om samma sak om och om igen! På fritiden jobbar jag, reser en hel del och tränar.

Freja A
Hej! Jag är 18 år, läser mitt tredje år här på Korr och går humanist – språk (spanska och tyska). Jag har barnreumatism och svår astma och skulle till följd av det haft väldigt hög frånvaro om jag gått i ”vanlig” skola så därför passar Korr mig perfekt. Jag gillar att själv kunna lägga upp min planering och plugga mer i perioder då jag mår bra och mindre i perioder då jag är sämre och klagar väl inte direkt över att slippa långtråkiga genomgångar och störiga klasskamrater heller 😉 September till maj bor jag på Teneriffa, en av Kanarieöarna men är uppväxt och tillbringar somrarna i Sigtuna norr om Stockholm. På fritiden leder jag en teatergrupp för svenska mellanstadiebarn, fotograferar, är med vänner och bloggar på https://gymnasietutomlands.wordpress.com.

Adelina T
Hej! Jag heter Adelina och är 17 år. Jag går på mitt andra år i Natur-samhälle. Jag är äldst i en syskonskara av tio (ja, tio!) barn och bor på en gård i norra Halland. Mina anledningar till att jag valde Korr är för att jag ville hjälpa till att utveckla vår gård, och nu i sommar när jag ska flytta till en Söderhavs-ö på andra sidan jorden så känns det väldigt bra att kunna läsa färdigt mina studier. Jag har ganska många intressen; träning, dans, fotografering, mat, min blogg, teckna, sjunga, läsa och skriva. Jag älskar även att vara ute i naturen eller bara ligga och dagdrömma (jag har väldigt livlig fantasi!) Men min största passion är nog djuren; framför allt mina jämtgetter Promise och Peace. Jag kan verka lite tyst innan du lärt känna mig, men innerst inne är jag en bubblig pratkvarn. Något jag hatar är att jag är kortare än två av mina systrar, och att alla alltid ser mig som liten fast jag är över medellängden! Jag vet nog inte riktigt hur jag skulle beskriva mig, men jag är nog lekfull, lite retsam, envis och ganska impulsiv. Jag kan även växla mellan att vara otroligt effektiv och arbetsam och en riktig latmask… Vissa dagar kan jag få gjort fem dagars arbete, andra dagar gör jag bokstavligen ingenting. Jag har alla möjliga framtidsdrömmar, men ingen aning om vad som kommer bli av eller inte!
http://niniz.bloggplatsen.se

Amanda P
Hej! Jag heter Amanda, är 18 år och bor i Stockholm. Jag går mitt tredje år på ekonomiprogrammet – inriktning juridik, och mitt första gymnasieår gick jag på Danderyds gymnasium med inriktningen Internationell ekonomi. Varvat med pluggande jobbar jag på en restaurang, och annars är något jag verkligen brinner för yoga och holistisk hälsa. Mina planer efter gymnasiet är att plugga nutrition och jag vill väldigt gärna också flytta till Danmark där jag är född och bodde några år som liten eftersom jag är halv-dansk. Det vore otroligt kul om det finns fler som delar samma intressen, och om du undrar något eller vill lära känna mig närmare blir jag bara jätteglad om du hör av dig! Jag har också en privat blogg – mestadels om just mat, hälsa och vardagen i stort som jag hoppas kan inspirera någon till något eftersom jag själv tycker det är så fint och härligt att få bli inspirerad. Hoppas vi hörs, kram kram!
http://amandapeters.spotlife.se

Ebba G H
Hej! Jag heter som skrivet Ebba, jag är 19 år och har de tidigare två åren gått på Culturagymnasium i Helsingborg. Ja jag är från Skåne och har en tillhörande charmig dialekt. Jag går nu mitt sista år på Korrespondensgymnasiet, humanistiska med inriktning kultur, vilket jag anser är ett allt för bortglömt program! Under de kommande två månaderna kommer jag att plugga samtidigt som jag jobbar för att tjäna ihop pengar till min stora flytt till Skottland i November. Jag älskar att läsa, speciellt på engelska, och helst ska det vara Young Adult eller fantasy varvat med dystopier. Mitt mål i år är att läsa 75 böcker så vi får se hur det kommer att gå. Jag brinner även för att se barn utvecklas vilket har lett mig till att vara en barn och ungdomsledare i min kyrka och på olika läger runtomkring i Skåne. Jag älskar även musik och har en rätt varierad musiksmak, men min mer ”mainstream” sida är den mest kritiserade, vi får se om jag vågar dela den med er här, haha. Min familj är även extremt viktig för mig, speciellt nu när jag har ett satt datum då jag flyttar här ifrån, detta har gjort att jag spenderar mycket tid med mina fyra syskon och yngsta kusin. Mitt mål efter gymnasiet är att plugga litteratur på ett universitet i Skottland och förhoppningsvis gå vidare därefter till att bli en bokförläggare, och vem vet, kanske till och med en författarinna 🙂 Var inte rädda för att fråga, kramisar!

Hanna E
Hejsan!
Jag är 19 år och började natur-sam på Korr hösten 2014 och kommer att ta studenten till jul 2016. Innan jag hamnade på Korr gick jag 1,5 år på teknikprogrammet i Linköping, där jag bor, och hade ett halvårs praktik på min gamla låg- och mellanstadieskola. När de har ont om folk på fritidset brukar jag vikariera, något som jag trivs väldigt bra med och som fungerar väldigt bra på grund av Korrs flexibla studietider. Min plan efter gymnasiet är att åka iväg som au pair och sedan läsa till lärare. På min fritid älskar jag att läsa, sjunga och lyssna på musik och umgås med min familj, vänner och hund såklart!
Ha det gott!

Felicia U

Hej! Jag heter Felicia och går mitt tredje år på Korr! Jag går ekonomi-juridik, men gick tidigare teknik-speldesign på vanligt gymnasium. Det jag tycker bäst om med att gå på Korr är att jag kan plugga när jag vill, var jag vill, och hur fort jag vill! När jag inte pluggar tycker jag om att virka och att spela tv-spel, och min hemliga dröm är att jobba i en garnaffär! Hm, nu är den ju inte hemlig längre… Jag överlämnar ordet till nästa bloggare här! 🙂

Sarah J

Hallihallå! Som du ser heter jag Sarah Johansson, och jag är en nittonårig humanist, med inriktning kultur, som älskar att läsa böcker och titta på filmer av alla dess slag (men diggar främst fantasy och sci-fi), springa efter små gulliga katter och pyssla med inredning och blommor. Jag började på Korr efter en hel del knep och knåp efter att frånvaron blivit större än närvaron i skolan. Helt objektiv så älskar jag Korr. Den här skolan behövs. För att alla inte är stöpta i samma form och alla kan inte följa skolnormen. Och det är ju helt okej! Jag ska försöka skriva så fort jag har möjlighet, och då kommer jag varva nackdelar och fördelar med att plugga på distans och allt annat däremellan. 🙂 Ha det bäst så länge!

Emelie L

Hej! Mitt namn är Emelie och jag är en tjej på 18 vårar. Jag började på korr hösten 2015 och kommer läsa Ekonomi med inriktning ekonomi dom kommande 2 åren.
Efter två stökiga år på två olika skolor ledde det till att jag hoppade av. Men jag ville fortfarande avsluta gymnasiet men mer på mina villkor för att jag skulle få en studiero. Så kom jag i kontakt med korr och tänkte att det är verkligen något för mig!
Förutom att studera på korr så jobbar jag på en restaurang. Jag bor själv med min pojkvän och två katter i en liten ort norr om Stockholm. Jag älskar inredning, siffror, träning och att vara social 🙂

 

Karin Mattson

Hej! Jag heter Karin och är 19 år gammal. Vårterminen 2015 började jag på korr och ska vara klar hösten 2016. Jag läser samhällsprogrammet med inriktning beteende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s