Moderna språk på distans

Hur går muntorna i moderna språk till?
Hur är det kursupplägget, med interaktion och så?

Hej! Idag blir det lite mer svar på fråga, vilket varit väldigt populärt den senaste tiden. Som jag sagt tidigare är det enbart ca 2,5 veckor kvar för mig på korr och med bloggen, så passa på att ställa alla era frågor medans ni kan!

Till frågan, detta ser nog olika ut beroende på vilket språk man läser, jag läste själv Tyska 3 och sedan har jag inte valt till något mer modernt språk att läsa ( på natur läser man bara en kurs). I tyska var det mycket grammatik att traggla samt att man hade en bok där man lyssnade på och läste texter samt svarade på frågor. Uppdragen bestod sedan av några uppgifter, något muntligt, något skriftligt och något grammatiskt. Jag hade lektion en gång i veckan där vi ofta tränade på att prata tyska samt gick igenom vissa texter och liknande.  Har man kompisar som läser samma språk kan man ju göra det muntliga tillsammans annars kan man fråga i Facebook gruppen eller liknande, det finns alltid någon som vill plugga tillsammans, oavsett om det är på nätet eller fysiskt.

Muntan för min del bestod först av att jag skulle göra en presentation av en kändis från Tyskland som jag förberett tidigare. Sedan fick jag någon grammatisk fråga och fick översätta någon mening. Mer än så kommer jag inte ihåg, men jag tyckte det var en helt okej munta. Läraren pratade tyska, men förklarade tydligt, tror hon tog något på svenska med. Om man går på lektionerna tror jag det går bra på muntan eftersom man tränat på liknande tidigare, för mig gick det bra även om jag tyckte det kändes lite sådär efter muntan.

Hoppas jag kunde svara på din fråga, det är drygt ett år sedan jag läste kursen själv, så kommer faktiskt inte riktigt ihåg. Jag tyckte det var en ganska rolig kurs och inte supersvår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s