Idrott på Distans

Hej! Jag undrar om du kan ägna ett inlägg åt hur det går till med idrotten? Är man tvungen att åka till skolan för att göra vissa moment? Hur är kursen upplagd om man läser den på distans? Och så vidare, tänkte att det kunde vara bra om man fick insyn på just idrotten då det är något man oftast behöver vara ”fysiskt närvarande” för att kunna läsa.

En jättebra kommentar jag fick i veckan som blir temat för detta inlägg.

På Korr läser man också idrott, som man gör på alla gymnasium men det skiljer sig lite i och med att det är på distans. Man behöver aldrig åka till skolan för idrottskursen, om man inte själv vill det t.ex. om man har svårt att hitta någon som kan hjälpa en att filma eller liknande.

Idrotten ser lite olika ut beroende på lärare, men jag tänkte förklara lite generellt. Idrotten består av ett antal skriftliga uppgifter där man ska diskutera olika aspekter av idrott samt ett antal praktiska uppgifter som ska dokumenteras genom bild eller film. Dessa lämnas sedan in till läraren som bedömer prestationen. En uppgift kan exempelvis vara att man ska göra ett träningsprogram och följa detta samt dokumentera lite under några pass. Sedan ska en skriftlig uppgift skrivas om hur det gick samt vad träningen hade för betydelse för hälsa samt som kulturellt och socialt fenomenen. För min del var det ganska likt hur det såg ut i högstadiet och det första halvåret på vanligt gymnasium, enda skillnaden är att man inte har någon idrott fysiskt i grupp, vilket faktiskt kan vara ganska skönt också. Det som är bra är att man kan göra sina uppgifter när som på dygnet, vilket underlättar när man kan behöva hjälp att filma. Tycker man detta är svårt finns möjligheten att åka till skolan och få det praktiska bedömt där.

Inför varje uppgift blir man inbjuden till en lektion där läraren förklarar uppgiften och går igenom vad man ska kunna. Sedan finns det litteratur man själv ska läsa innan man påbörjar uppgiften, för att hjälpa en. Idrottskursen är den enda kurs på korr som läses under ett helt år, från hösttermin till vårtermin när man går i tvåan tror jag att det är, men det kan säkert skilja sig.

En av sporterna jag valde till en uppgift, konståkning!

IMG_3198

Annonser

6 reaktioner på ”Idrott på Distans

 1. Hej, jag undrar hur det fungerar med läromedel. Får man läroböcker och dator av skolan eller är det något man måste stå för själv?

  Får man matkort av skolan i och med att man inte äter skolmat på plats eller är maten eget ansvar.

  Tack på förhand.

  Gilla

  • Hej! Tack för din fråga! Dator samt hörlurar får man själv stå för, men alla skolböcker får man av skolan och dessa får man behålla även efter att man slutat på korr (som man kan sälja vidare eller behålla). Man får inget matkort utan mat får man själv stå för, dock får man gratis mat när man åker upp till skolan. För mig kunde jag dra in på andra kostnader när jag bytte till korr så som busskort och mellanmål (hade dålig skolmat) samt att jag sparade in denna tid och därmed tycker jag att det jämnar ut sig ganska bra ändå :). Det är en frihet att få göra egen mat, speciellt om man tidigare inte älskat skolmaten, som jag!

   Gilla

 2. Är de höga intagningspoäng till korr? Sökte till korr nu i omvalsperioden till samhäll beteende, samhäll samhäll, ekonomi juridik och humanistiska bara för att komma in på något då jag ska läsa mitt sista år men på de preminulära statistiken så står det att gränsen ligger på 200 i snitt?

  Gilla

  • Hej! Tack för din fråga! Förra höstterminen var det lägsta för att komma in på humanistiska 200 poäng, samhälle 215,5, ekonomi 220 och natur 260 poäng. Såklart kan detta skilja sig från år till år. Vilken inriktning du läser spelar ingen roll, du tas in i samma grupp till de olika programmen och därför varken hjälper eller stjälper det dig. Söker man in till våren brukar det vara högre intagning än till hösten då många går en tid på vanlig skola men sedan känner för att byta. Hoppas jag kunde svara på din fråga! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s