Sista terminen på Korr

Denna termin är min sista på Korr, vilket ska bli så skönt att bli klar med gymnasiet, men det känns även väldigt sorgligt då jag verkligen trivs med skolan. Som jag tidigare nämnt läser jag några kurser extra för att kunna ta studenten tidigare och detta är jag så tacksam till skolan för.

Det bästa med Korr är friheten och lärarna. Lärarna är alltid intresserade av att hjälpa till och de vill alltid prata med en. Detta gör kurserna lättare och mer lärorika. Inte minst när man väl är uppe på skolan märker man hur intresserade och trevliga lärarna är mot eleverna och det blir alltid en rolig tid man har tillsammans.

Friheten är just det att jag kan välja när på dygnet jag vill plugga självständigt och arbeta med mina uppgifter (dock har vi lektioner som man bör gå på med, som sker under kontorstimmarna). Vi får ofta ut flera uppgifter vilket gör att man kan ligga lite före om man t.ex. känner att det gör en mer lugn eller t.ex. som jag gjorde och tog mitt körkort!

Planeringen är A och O. Utan den fungerar det inte att plugga på distans och det är viktigt att ta med sig redan från början. Börjar man inte med uppgifterna i tid leder detta till att man kommer efter och istället behöver stressa mycket. Jag brukar alltid skriva upp vad jag behöver göra varje vecka samt vad jag gärna skulle vilja hinna med om tiden finns till för mer. Detta gör det lättare att organisera arbetet och då vet man i vilken ände man ska börja.

Slutligen är kontakten med lärarna väsentlig. Denna hjälper en otroligt mycket och gör att man kan nå det där extra steget samt förstå innehållet i kursen. Detta har jag värderat högt under min studietid på korr och utan det hade jag inte kommit så långt som jag gjort.

Btw, datorn är en life saver man inte klarar sig utan när man pluggar på distans.

IMG_2524

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s