STUDENTEN PÅ KORR

För igår klarade jag halkan! Varit nervös för den så länge, men det var inte alls som jag trott och faktiskt väldigt kul. Fick till 40 % av tiden köra en ny elbil för första gången (har  kört hybrid), vilket var superkul! Verkligen den enda bil jag kan tänka mig om jag köper egen bil 🙂 – men det är långa vägar bort ekonomiskt sätt. Men nu till något helt annat –

Blir det någon slags student på korr?

En jättebra fråga jag fick på mitt föregående inlägg om att jag sökt till universitetet och även det jag tänkte ta upp i dagens inlägg 🙂

Eftersom att jag ännu inte tagit studenten vet jag inte till 100 % exakt vad det är som händer men detta är helt enkelt vad jag vet hittills. I mitten av Juni har alla som går sista terminen på korr blivit inbjudna till skolan där vi kommer att dels äta lite mat och tårta samt att det kommer hållas tal och delas ut betyg + att man får träffa alla andra studenter samt våra underbara lärare! Sedan kommer det att vara ett traditionellt utsprång för de vänner och familj som följer med till skolan. Ungefär 2,5 timmar beräknas detta att ta. Utöver detta har det varit en del prat om att vi som tar studenten ska göra något tillsammans efteråt alternativt en annan dag, men inget bestämt där ännu.

Sedan planerar vi studenter, iaf de jag pratat med att ha varsin studentfest för vänner och familj (- utspringet om man inte bor nära Söderåkra) och på det sättet få den delen också. Jag har själv valt att ha denna en vecka innan jag åker till studenten på skolan, men detta är högst individuellt. Dock har vi att vi ska vara klara senast en vecka innan studenten med kurserna för att de ska hinna skicka betygen om man ska fortsätta med högre studier till hösten. De studenter jag pratat med har precis som jag beställt studentmössa, köpt klänning och liknande.

Som ni förstår ser det lite olika ut jämfört med ”vanlig” skola, men jag tycker ändå att det är ett bra upplägg och det känns inte som att jag missar något genom att gå på Korr gällande just studentdelen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s