En vanlig dag i mitt liv

Jag skulle gärna se ett schema på en vanlig dag för dig, helt utan lektioner med lärare utan när du sitter själv hela dagen! 🙂 

Tack för frågan! Tycker det är så himla kul när ni ger förslag på vad ni vill att jag ska ta upp på bloggen, alltid kul att veta vad ni har för frågor och förhoppningsvis även kunna besvara dessa.

Ingen dag är den andra lik skulle jag vilja säga. Jag försöker att hålla rutiner, då jag vet att det blir enklast. Denna dagen hade jag inga lektioner, därav är inga lektioner inräknade i schemat, men dessa ligger vanligtvis någon gång mellan dessa tider. Min tidigaste lektion är klockan 9 (har dock GA klockan 8, men det har jag själv valt! och senaste brukar vara till tre, men händer sällan utan senaste lektionen är oftast till två). Jag har det så pass bra, enligt mig haha att jag oftast har inga lektioner (varannan vecka har jag en) på fredagar samt tisdagar, utan de flesta ligger på måndag och onsdag, vilket jag tycker är skönt för då kan man planera de dagarna själv och sedan planerar man med lektioner de dagar man har det.

06:30-07:30 Jag brukar försöka gå upp mellan dessa tider, de flesta dagar. Vet att en del tar sovmorgon, men jag pluggar bäst på morgonen så tycker det är bäst att komma upp och plugga lite mer effektivt. Såklart händer detta dock inte alltid, ibland behöver man den där sovmorgonen haha.

07:30-08:30 Brukar jag försöka börja att plugga. Jag fixar närvaron samt gör en plan för dagen. Jag pluggar under förmiddagen och tar raster där jag leker med min lilla hund osv. Idag såg min plan ut såhär:

  1. Gör klart uppdrag i Religion 1
  2. Räkna matte 4 + 5
  3. Påbörja uppdrag i Fysik 2
  4. Läs i biologibok inför lektion

Detta fungerar då som min grundplan där jag rangordnar utifrån vad som är viktigast. Idag ville jag slutföra uppdraget i Religion då jag vill få feedback av min lärare innan det ska lämnas in och detta var det viktigaste för dagen.

11.30-12.30 Oftast har jag lunch någonstans här och jag tar oftast en eller en och en halv timme haha, det är svårt att komma tillbaka till plugget ibland. Under denna tiden tar jag även en längre runda med min hund.

12.30-13.30 Jag pluggar igen, oftast går det lite segare då jag är allmänt trött i huvudet på eftermiddagarna. T.ex. att läsa sidor jag behöver för veckan i olika böcker är vad jag gör här för att komma igång lite igen.

14.30 Vid denna tiden kommer min familj hem och ni kan ju tänka hur lätt det blir att plugga då 🙂 Därför slutar jag ofta plugga här.

Det är många elever som pluggar mindre än detta och som sagt så läser jag fler kurser än vad man normalt gör denna terminen för att klara av att ta studenten ett helt år tidigare, tack vare korr! Detta gör även att jag t.e.x. kan ha körlektioner under dagen när jag inte har lektioner samt att jag kan åka till stallet när det är ljust. Hur mycket jag pluggar skiljer väldigt mycket, men jag försöker alltid ligga lite före, då jag annars blir stressad, vilket är så onödigt när man kan ha en bra planering. Ibland pluggar jag lite på kvällen eller helgen och då underlättar detta arbetsbördan i veckan, om ni förstår vad jag menar? Det är viktigt att man är ledig, då det lätt kan bli så att man fixar lite med skolan när man studerar på detta sättet. Ibland är man effektiv, ibland inte. Det gäller att hitta sin egen studietakt och planering, vilket jag verkligen känt att jag gjort på korr och tror detta kommer hjälpa mig mycket vid högre studier som jag planerar inför hösten.

Såhär pluggar jag vid kemilektionerna, med anteckningar främst på datorn, men är det något viktigt om kursen skriver jag ibland ner det för hand. I andra lektioner som matte, fysik, svenska och samhällsämnena skriver jag för hand, men i biologi samt kemi antecknar jag oftast på datorn, blir oftast lättast då man kan ta bild av olika modeller och liknande och klistra in i sina anteckningar så att man förstår bättre.

IMG_3171

 

Annonser

2 reaktioner på ”En vanlig dag i mitt liv

  1. Hur går lektionerna till egentligen? Förstår att de sker via datorn såklart, men sitter man bara och lyssnar på läraren och antecknar som du verkar beskriva i slutet av inlägget, eller pratar man med varandra? Om man pratar, hur fungerar det? Och hur många har man lektion med?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s