Vilket program vill du gå?

Nu börjar det dra igång med att välja gymnasieskolor för alla som går i 9:an. Det finns många skolor att välja mellan och kan vara svårt att föreställa sig hur det kommer att vara på de olika skolorna.

Jag började läsa naturprogrammet på en vanlig kommunal gymnasieskola med höga förväntningar på skolan, men jag blev så besviken på skolan. Det var fullständigt kaos i klassen, vilket gjorde det väldigt svårt att koncentrera sig på själva lektionerna. Utöver detta gillade jag inte upplägget på lektionerna och kände att skolan blev tråkig och jobbig att gå till. Detta ledde till att jag valde att söka in till korr redan under hösten, även här till naturvetenskapsprogrammet. I Januari fick jag besked om att jag hade kommit in. Eftersom att jag hade ansökt för sent fick jag en plats som en annan elev tackat nej till. Jag var så nervös, men tackade ja, trots att mina föräldrar var lite skeptiska till att jag skulle plugga hemma.

Ett år senare har mina föräldrar helt ändrat sin syn på skolan och uppskattar detta studiesätt väldigt mycket. Den har gett mig möjlighet att planera min tid själv och att hinna med både häst och hund utan problem med hjälp av en bra planering från min egen sida.

 

Vilket program vill du läsa och varför? Har du funderat på någon speciell skola?

 

Annonser

3 reaktioner på ”Vilket program vill du gå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s