Ny termin och nya kurser

Idag börjar den nya terminen för oss på korr. Vi har redan gått i skolan i två veckor, men då pluggat kurserna från höstterminen. Idag började alltså de nya kurserna, vilket ska bli superkul. Denna veckan består i princip av introduktionssamtal i alla ämnen samt uppstart av kurserna.

Som jag tidigare skrivit lite om läser jag i en lite snabbare takt, då jag är en ambitiös elev som känner att jag behöver en lite högre takt för att vara motiverad och tycka det är kul. Något jag otroligt glad över är att jag fått min studietakt beviljad även denna terminen, vilket betyder att det blir student för min del till sommaren! Studentmössan är beställd och min klänning kommer förhoppningsvis redan i veckan.

Tillbaka till studierna så läser vi 4 kurser parallellt över hela terminen från och med denna termin, men för min del som läser högre takt innebär det lite fler kurser men det är bara kul. De kurser som jag kommer att läsa denna termin är: Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2, Matte 4, Matte 5, Svenska 3, Engelska 6, Privatjuridik, Religion 1 och Gymnasiearbete. Till dessa kurser har jag införskaffat mig ett anteckningsblock med flikar till 10 ämnen som jag tänker använda vid lektioner för att ha mina anteckningar mer samlade. Då jag blev klar med min sista munta redan för en vecka sedan har jag redan småstartat lite med kurserna och de verkar roliga.

Idag var alltså första dagen och jag tänkte dela med mig av hur mitt schema för dagen ser ut, då det skiljer sig kanske lite från en ”vanlig” skola:

09-10 Kolla igenom de nya kurserna, öppna de första uppdragen och detaljplaneringarna

10 Introduktionssamtal i Svenska 3

10.30 Mentorssamtal

11 Börja plugga – nya kurser

12 Lunch + gå ut med min hund

13.30 Börja plugga – nya kurser

14.30 Introduktionssamtal i Matte 4

15 Introduktionssamtal i Engelska 7

Som ni ser var det mycket introduktionssamtal idag och lite mindre vanligt plugg, men det är alltid skönt då detta ger en en bra överblick över kurserna och vad som krävs av en. Normalt sett har man inte heller så mycket lektioner som jag då man läser ungefär lite mindre än hälften, men ville ändå dela med mig av hur en dag i mitt liv kan se ut i början av kurserna. Detta ser väldigt olika ut på skolan eftersom att man har möjligheten att planera sina studier väldigt fritt, vilket är väldigt skönt. Ikväll är tanken att jag, min syster och min mamma ska åka till Emporia tillsammans, vilket ska bli kul. Man behöver göra annat än studierna och stallet ibland med, haha :).

Hoppas att ni har en bra skolstart as well, så hörs vi igen i veckan. Det kommer komma upp ungefär 3-4 inlägg denna veckan tänkte jag. Jag blir alltid väldigt motiverad till studierna och bloggen när det är kursstart!

Hade ni inte kunnat ge lite förslag på vad ni vill läsa här på bloggen? Jag har några idéer, men tänker att det hade varit kul att veta vad ni vill se mer av så att jag kan tänka mer på detta när jag skriver.

IMG_3060

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Ny termin och nya kurser

    • Tack för förslaget! Detta ska absolut gå att ordna, inlägget kommer upp i veckan/ början på nästa vecka förhoppningsvis. Glöm inte att följa elevrådet på Instagram där de heter elevradet_korr. Där finns flera personer som visat hur deras vecka ser ut på korr 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s