Ny termin och nya elever

Om några dagar är det ett år sedan jag började på korr och jag kommer ihåg hur nervös, men samtidigt peppad jag var på detta. Vanligtvis börjar terminen för de nya eleverna med introduktionsdagar där man får veta mer om skolan och studiesättet. Har vi kanske några nya studenter som läser bloggen, isåfall får ni gärna kommentera om ni skulle ha några frågor, eller om någon annan för den delen har några frågor, de svarar jag gärna på så gott jag kan.

På tal om nya elever, ett tips är verkligen att gå med i Facebookgruppen för oss korrelever. Där kan man få hjälp av andra elever om man har frågor och vi har även olika grupper på messenger för olika kurser. Alla är alltid otroligt hjälpsamma och det är en jättebra gemenskap!

För oss gamla elever, innebär detta en ny termin med nya kurser att börja med. Jag har en munta kvar i Fysik 1a i nästa vecka, men sidan börjar jag så smått att titta igenom de kurser jag ska läsa innan de börjar nästa måndag. Jag känner mig lite osäker på den, men jag tycker att min nervositet har blivit så mycket bättre. Jag var så nervös på min första, och även den som enligt mig har varit min mest utmanande munta hittills att jag satt och skakade hela muntan och efteråt var jag helt utmattad, haha. Nu, efter att ha gjort 12 muntor, haha känner jag mig ganska lugn även om jag alltid känner mig osäker på om jag kan tillräckligt för att bli nöjd med min prestation.

Just nu när det är mycket muntor och i slutet av perioden har jag väldigt få lektioner, enbart ett par ensamma lektioner med lärare för att repetera inför munta och i nästa vecka ska jag även ha en liten uppstart med lite tankar kring gymnasiearbetet, som jag är så taggad på. Nästa vecka och veckan efter blir det förmodligen fler lektioner, med ett flertal introduktionssamtal till de nya ämnena jag ska läsa till våren. Att börja med nya kurser tycker jag alltid är superkul och jag ser verkligen fram emot de kurserna jag ska läsa denna terminen.

Imorgon är min plan att jag ska bli färdig med mitt sista uppdrag i fysik och skicka in detta, så skönt! Sedan har jag en lektion med min lärare där vi ska repetera inför muntan och sedan ska jag spendera eftermiddagen i stallet. Det bästa med att ha få lektioner just nu är att man kan åka till stallet när det är ljust och i allmänhet ta vara på ljuset. Jag är dock en människa som pluggar bäst på morgonen (och sent på kvällen, haha), så jag tar oftast annat på eftermiddagen.

Ställ gärna frågor om ni har några i kommentarerna. Om det kommer några frågor kan jag kanske fortsätta på den lilla frågestunden jag hade 🙂 Ni som inte börjat gymnasiet / har börjat gymnasiet / vill börja på korr vilka program läser ni /tänker ni läsa? Tycker alltid det är kul att höra vad andra tycker om. Själv är jag en inbiten naturmänniska, men jag älskar även samhälls- och ekonomiämnena. Lika mycket som jag tycker om juridik, tycker jag om problemlösning i såväl kemi som matte.

Annonser

2 reaktioner på ”Ny termin och nya elever

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s