Hur ser den sociala biten ut på korr?

Hej!

I mitt förra inlägg frågade jag om ni som läser denna enligt mig hehe, roliga lilla blogg gällande hur det är att plugga på distans. Jag vill tacka så himla mycket för de frågorna ni ställde. Jag vet att jag själv hade så många frågor som jag själv ställde till sy:v när jag hörde av mig till henne hehe, men ibland kan det vara bättre att en student svarar eftersom att vi har gått igenom allt innan.

Hej! Jag undrar hur det är med den sociala biten? För jag trivs inte särskilt bra på mitt gymnasium jag går nu. Mina föräldrar är mest rädda för hur det ska gå med den sociala biten. Kommer jag inte ha några vänner, eller träffas man aldrig?

Hej! Tack för din fråga!

När jag övervägde om jag skulle byta från mitt förra gymnasium till korr hade mina föräldrar samma rädsla. Jag trivdes inte på det gymnasiet jag gick på, vilket är varför jag sökte in till korr. Jag skulle verkligen säga att det blir vad man gör det till. Jag är med i flera chatter med mina klasskompisar, den underbara facebookgruppen för korrare där vi hjälps åt i studierna och utöver detta har jag varit uppe på skolan för bara en vecka sedan där jag för första gången fick träffa mina lärare och en del elever ”på riktigt”. Jag vet att det finns elever som träffas som bor nära varandra och som hjälps åt att plugga och det är många som hittar vänner här. Har man kompisar sedan tidigare att umgås med eller går på någon sport eller liknande så är min upplevelse att korr ger en en större möjlighet att spendera mer tid och vara mer flexibel till att göra dessa saker. Det blir ju dock aldrig riktigt samma sak med att man träffar alla sina klasskompisar varje dag, utan det blir upp till en själv vem man vill träffa.

En annan grej som också är kopplat till just den sociala biten är kontakten med lärarna. Man får en mycket starkare kontakt och jag som är en ändå ganska blyg person innan jag känner någon väl, känner att jag har blivit mycket mer social och framåt, vilket jag verkligen tycker är en fördel. Man får lära sig eget ansvar och växer mycket som person på korr tycker jag och jag vet att det är många som håller med mig om detta.

Hej! jag funderar på att byta men tänker på just student delen. Vet du hur den kommer se ut?

Hej! Tack så mycket för din fråga!

Jag antar att du menar hur det ser ut när man tar studenten från korr. Vanligtvis finns det en studentmiddag/mingel uppe på skolan dit man kan komma och träffa andra studenter och sina lärare. Det är inte så att man springer ut från skolan, även om man säkert får lov att springa ut själv eller med sina kompisar om man vill haha. Det är många som köper studentmössor och har en studentfest, men det blir utan att man är på skolan och åker bil efteråt. Jag har inte tagit studenten, utan kommer att förhoppningsvis göra det till sommaren så jag har tyvärr inte helt koll på detta då jag inte är där ännu. Vi är en grupp som ska ta studenten nu till sommaren som funderar på att hitta på något tillsammans, vilket också hade varit superkul! Jag är en sådan människa som alltid har tyckt utspringningen verkat mer som en jobbig grej än en rolig grej, så jag tycker detta är en fördel för mig och jag får fortfarande ha min studentfest och få den delen av studenten. Hoppas jag lyckades svara någorlunda på din fråga! 🙂

Tack igen för frågorna! Väldigt intressant att se vad det är som man funderar över när det gäller om man ska byta till korr och jag förstår att man lägger mycket tanke på just det sociala, då det är en stor del av studierna. Jag tror detta är väldigt individuellt hur man upplever det, beroende på om man har jobb, sport eller andra vänner på fritiden. Jag hade personligen aldrig ändrat mitt val även om jag kanske har färre kompisar nu, men jag är med de kompisar jag vill, vilket har gjort att vi kommit varandra närmre. Jag får även mer tid till fritid och känner att jag har utvecklats under min tid på korr och blivit en socialare människa, vilket bara är en fördel!

 

Lite av de frågor jag hade till syv när jag skulle välja om jag skulle byta till korr, haha. Känns som att det var så länge sedan trots att det var enbart ett år sen.

IMG_3024

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s