Studer i Söderhavet

Hej!

 

Det var ett bra tag sedan jag bloggade sedan sist. I somras så flyttade jag och min familj till söderhavet, och först förra veckan var vi på plats i vårt nya ”permanenta” hus. Det har inte varit det lättaste att plugga under de här omständigheterna, (förutom möjligtvis i geografin!) men det har gått bättre än förväntat! Jag har dock ett sista uppdrag och en samhällskunskap munta att göra nu på jullovet så jag kommer ikapp lite extra.

Jag har nu gått 2.5 år på korr och tiden har rusat iväg! de första månaderna var ganska svåra, men efter tiden så fick jag en bättre studieteknik, vågade ta hjälp av lärare vid behov och inte minst alla vänliga själar som finns på korrelevernas facebookgrupp.

Jag tänkte beskriva en ”normal” studiedag för mig. Jag brukar gå upp så jag kan komma igång med studierna senast klockan nio, och då ”mjukstartar” jag dagen genom att kolla min mejl och planering samt bestämma vad jag ska fokusera på att få gjort idag och vilka uppdrag/prov som börjar närma sig. Sedan pluggar jag oftast nästan hela förmiddagen, kanske med någon kort rast. Eftermiddagen brukar jag lägga på fritid (eller plugg…. speciellt nu när jag legat efter i flytten!) Eftersom jag ligger 10 timmar före svensk tid så kan det vara lite klurigt med att få till muntor och lektioner. Tisdagar kl 18:00 (här!) brukar jag ha mentorsamtal.

Förutom att ligga och svettas i skuggan med hundarna (det är somrigt tropisk klimat här nere!) Så älskar jag att läsa, skriva, dansa, se på anime, teckna eller bara vara ute på min fritid. Jag lever nästan för sidor som fanfiction.net och wattpad.com ibland, haha! Rekommenderas starkt för personer som gillar att skriva och läsa.

Jag har dock haft en hel del problem med min gamla dator det senaste (förutom det att lillebrorsan tappat den i golvet ett par gånger) Jag hoppas den håller, för det blir svårt att få tag på en dator med bokstäverna å, ä och ö här. XD

Tyvärr har jag inte så mycket julkänsla här- men min snälla mormor skickade pepparkakor och choklad som nådde oss i går. Jag och mina syskon var minst sagt överlyckliga! Jag var väldigt förvånad över att paketet kom fram i tid, och det visade sig att mormor skickat det i september för att det skulle nå oss till jul!

Så. Nu borde jag sluta skjuta upp på samhällskunskapen och ta tag i det oundvikliga!

Hoppas ni i Sverige får en fin, vit jul! Kramar från söderhavet! 😀

Hundflickan Rusty och glada småbröder^^

Annonser

En reaktion på ”Studer i Söderhavet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s